bgБългарски

Известие за поверителност

Известие за поверителност

Настоящото известие за поверителност обяснява как събираме, използваме и защитаваме всякаква информация за Вас. Документът също така Ви казва как да се свържете с нас, ако имате някакви въпроси,а ние ще се радваме да им отговорим. Ако се интересувате от това как използваме бисквитки и подобни технологии, моля, прочетете нашата Декларация за бисквитки.

Може да променяме това Известие от време на време, затова, моля, проверете този документ за последните промени.

Ние предлагаме набор от услуги, свързани с онлайн поръчка на транспортни услуги, включително продукти и услуги, чрез нашите собствени уебсайтове, мобилни приложения, имейли и текстови съобщения. Ние също правим това чрез уебсайтовете на нашите бизнес партньори, социалните медии и други платформи. Настоящото известие се отнася за цялата лична информация, която събираме в хода на услугата или когато се свържете с нас по имейл, чат, телефон или поща.

Нашите бизнес партньори могат също да посетят нашата секция за поверителност и бисквитки, за да разберат как се обработват личните данни в нашите бизнес отношения.

Лични данни, които ни предоставяте

Не можем да Ви помогнем с Вашата поръчка или да поискаме оферта без конкретна информация. Когато правите поръчка или заявка, ние ви молим да ни предоставите необходимата информация, за да можем да предоставим желаната услуга. Тази доста стандартна информация може да включва вашето име, възраст, дата и място на раждане и данни за контакт (имейл адрес, пощенски адрес и телефонен номер). Той може също да поиска информация за вашия паспорт, лична карта и шофьорска книжка, както и номера на Вашата програма за лоялност и информация за фактуриране.

Освен това събираме някои данни от Вашия компютър, когато използвате някоя от нашите платформи, дори и да не поръчате. Това може да включва вашия IP адрес, браузъра, който използвате, и езикови настройки. Има и ситуации, в които получаваме информация за вас от трети страни или автоматично получаваме друга информация. Това е основната информация, която събираме. Искате ли да научите повече?

Ние съхраняваме и използваме информацията, която ни предоставяте. Когато правите поръчка, трябва да включите Вашето име, имейл адрес и информация за плащане. Може също да поискаме Вашия домашен адрес, телефонен номер и дата на раждане, както и имената на допълнителните шофьори.

Ако се свържете с нас (например по телефона, имейл или социални медии), ние също събираме информация за Вас.

След като завършим Вашата резервация, можем да Ви помолим за обратна връзка, за да можем да подобрим нашите услуги и да гарантираме, че бъдещите клиенти ще получат най-добрата услуга.

Има и други начини да ни предоставите информация. Например, ако сърфирате с мобилното си устройство, можете да ни информирате за текущото си местоположение, за да можем да Ви предоставим възможно най-добрата услуга. За да опростите процеса на получаване на услуги, можете да отворите потребителски акаунт, който Ви позволява да преглеждате и управлявате своите поръчки, както и да запазвате личните си настройки и идентификационни данни. Освен това улеснява извършването на поръчки в бъдеще.

Лични данни на други хора, които ни предоставяте

Можете да добавите някого като допълнителен шофьор или да направите резервация от името на друго лице, като приятел, член на семейството или колега. По този начин трябва да се уверите, че лицето или лицата, чиито лични данни сте предоставили, са наясно с това, разбира и се съгласяват с начина, по който използваме техните данни (както е описано в това известие). Това е Ваша отговорност.

Лични данни, които събираме автоматично

Когато направите поръчка, ние записваме на коя платформа е направена и как стигнахте до нашата платформа (например от кой друг сайт).

Дори и да не направите резервация, ние може автоматично да събираме някои данни, когато посещавате нашите платформи. Тази информация може да включва вашия IP адрес, страниците, които сте посетили, браузъра, който сте използвали, и информация за кликванията и страниците, показани Ви. Също така получаваме информация за операционната система на Вашия компютър, нейната версия, на приложението, езиковите настройки, настройки на устройството и неговите характеристики и данни, които идентифицират Вашето устройство.

Ако използвате мобилно устройство, може също да събираме данни за местоположението. Можем да анализираме и обработваме основни данни, свързани с инсталираните в него приложения (например име, описание и категория).

Лични данни, които събираме от други източници

Може да получаваме информация за Вас от платформи за социални медии, наши бизнес партньори, дъщерни дружества на корпоративното семейство skyrentacar.eu и други трети страни. Например:

  • Работим с бизнес партньори, за да предлагаме нашите услуги на други платформи. Когато направите поръчка на една от тези платформи, ние можем да споделим Вашата лична информация с тях, а те от своя страна да споделят Вашата лична информация с нас.
  • Компаниите, които предоставят услуги, резервирани чрез нашите платформи, може да се наложи да ни предоставят информация за Вас – например, ако Вашата резервация води до застрахователен иск или спор за обслужване на клиенти.
  • Нашите бизнес партньори могат също да ни предоставят информация за Вас, за да можем да Ви покажем подходящи реклами.

Може да комбинираме всяка от тези данни с информация, която ни предоставяте директно.

Моля, вижте раздела „За какви цели събираме и използваме вашите лични данни?“ за повече информация.

За какви цели събираме и използваме Вашите лични данни?

Ние искаме Вашата лична информация, за да резервирате кола (и други услуги като част от Вашата резервация) и да гарантираме, че получавате най-добрите услуги. Ние също използваме тези данни, за да можем да се свържем с Вас и да Ви информираме за последните ни оферти и специални оферти. Това са основните моменти, за които събираме Вашите лични данни, но има и други причини. Искате ли да знаете повече?

Защо събираме и използваме Вашите лични данни?

Можем да използваме Вашите лични данни в следните случаи:

  1. Резервации: На първо място, ние използваме Вашите лични данни, за да обработим и администрираме Вашата резервация и да изпратим необходимите данни на компанията, която предоставя колата Ви (или друг продукт или услуга, като застраховка). Тази разпоредба включва изпращане на съобщения, свързани с резервацията, като потвърждения, промени и напомняния.
  2. Поддръжка на клиенти: Ние предлагаме с 24-часова поддръжка на клиенти в цял свят на 40 езика Нашият глобален екип за обслужване на клиенти се нуждае от Вашите данни, за да Ви помогне да направите резервация или да отговорите на въпроси, които може да имате преди, по време или след Вашата резервация.
  3. Отзиви на клиенти: Можем да използваме информацията Ви за контакт, за да Ви поканим да отговорите на кратко проучване относно своя автомобил под наем. Резултатите от проучването Ви помагат да разберете по-добре и подобрите нашата услуга и услугите, предоставяни от нашите бизнес партньори.
  4. Акаунт: За да опростите своето сърфиране, можете да създадете потребителски акаунт на нашия уебсайт или приложение. Използваме информацията, която ни предоставяте, за да управляваме Вашия акаунт. С негова помощ потребителите могат да използват полезни услуги. Можете да управлявате резервации или други покупки, да се наслаждавате на специални оферти и да променяте личните си настройки и предпочитания. Освен това улеснява извършването на поръчки в бъдеще.
  5. Маркетингови дейности: Ние също използваме Вашите лични данни за маркетингови цели, например:
    • Свързване с Вас по пощата, телефон, имейл или SMS съобщение (в зависимост от информацията за контакт, която сте ни предоставили), с последните ни новини, специални оферти, отстъпки и актуализации, включително подробна информация за нашите продукти и услуги ( и / или нашите сестрински компании или бизнес партньори). Можете да се отпишете от тези маркетингови оферти бързо и лесно – просто щракнете върху връзката за отписване във всеки имейл или посетете нашия Портал за искане на данни.
    • Свързване с Вас по телефона, имейл или SMS с информация за застрахователни продукти, които не сте посочили при резервация.
    • Показваме подходящи оферти на нашите платформи или на сайтове на трети страни, включително социални медии.
    • Покана за участие в промоционални дейности (като програми за препоръки или конкурси).
  6. Комуникация с Вас: Възможно е да има други моменти, когато ще се свържем с Вас по телефона, имейл или SMS. Причините за това може да са няколко, например:
    • Отговаряне и обработка на всякакви запитвания, които правите.
    • Ако не сте завършили онлайн резервацията си, може да се свържем с Вас, за да Ви напомним да я завършите. Вярваме, че тази допълнителна мярка ще Ви помогне да продължите резервацията си, без да се налага да търсите отново или да попълвате лични данни от начало.
    • Ако използвате нашите услуги, ние можем да Ви изпратим въпросник или покана да споделите своя опит под наем.
    • Също така Ви изпращаме друга информация относно Вашата резервация, като например как да се свържете с нас (или друга компания), ако имате нужда от помощ при резервацията си.
    • Освен това Ви изпращаме обобщение на предишните Ви поръчки.
    • Други административни съобщения, които могат да съдържат предупреждения за сигурност, дори ако нямате предстояща резервация.
  7. Проучване на пазара: Може да Ви помолим да участвате в проучване на пазара. Всяка допълнителна лична информация, която ни предоставяте като част от това изследване, ще се използва само с Вашето съгласие.
  8. Откриване и предотвратяване на измами: За да осигурим безопасна и надеждна услуга, ние използваме Вашата лична информация за откриване и предотвратяване на измами и други незаконни или нежелани дейности. По същия начин можем да използваме лична информация за целите на оценката на риска и сигурността, което може да включва проверка на потребители и резервации. Това понякога може да означава, че някои поръчки могат да бъдат задържани.
  9. Подобряване на нашите услуги: Използваме лични данни за аналитични цели, за да подобрим функционалността и качеството на нашите онлайн услуги и да подобрим цялостното потребителско изживяване. Ние винаги работим, за да направим нашите платформи по-удобни за Вас и по-приятни за използване.
  10. Отзиви на клиенти: След завършване на вашата резервация, ние можем да Ви поканим да оцените услугите, предоставяни от нас или нашия бизнес партньор. Вашата обратна връзка ще помогне на бъдещите клиенти да направят правилния избор, а също така ще бъде полезна за нашите бизнес партньори, за да подобрят услугите, които предлагат. Изпращайки рецензия, Вие се съгласявате, че тя може да бъде публикувана, както е описано в нашите Условия. Можете да оставите отзива си анонимно или просто да въведете Вашето име и държава.
  11. Проследяване на повикванията: Можем да записваме телефонни обаждания и / или да позволяваме на други служители да ги слушат, за да обучат нашите колеги и да гарантират, че по всяко време се предоставя висококачествена услуга. Записите се съхраняват за ограничен период от време и се изтриват автоматично, освен ако нямаме законова причина да ги съхраняваме за по-дълъг период (например, ако смятаме, че има доказателства за измама).
  12. Правни цели: В някои случаи ние можем да използваме Вашата лична информация за обработка и разрешаване на правни спорове, за разследване, както се изисква от държавните органи и спазване на разпоредбите, или за да гарантираме точността на нашите условия.

Предоставянето на лични данни на нашата организация е доброволно. Ако обаче искате да използвате определени видове услуги, те могат да бъдат предоставени само след като получим определени лични данни. Например няма да можем да обработим Вашата резервация без име и данни за контакт.

Ако използваме автоматизирани средства за събиране на лични данни, които ще създадат правни последици или ще окажат значително въздействие върху Вас, ние ще приложим подходящи мерки за защита на Вашите права и свободи, включително правото на човешка намеса.

За да обработим информацията, както е описано по-горе, ние разчитаме на следното правно основание:

  • Изпълнение на договор: Трябва да използваме Вашите лични данни, за да изпълним всяко споразумение, което сте сключили с нас. Например, когато резервирате кола, трябва да изпратим данните за резервацията до фирмата за наемане, за да сме сигурни, че колата Ви е готова за Вас навреме.
  • Законни интереси: Можем да използваме Вашата информация за нашите „законни интереси“ (термин, който се отнася за всичко, което считаме за важно за ефективното провеждане на нашия бизнес – като същевременно зачитаме Вашите права и спазваме закона). Например, за да Ви предоставим най-подходящото съдържание на нашите платформи, включително нашите имейли и бюлетини; подобряване и популяризиране на нашите продукти и услуги; а също и за административни цели.
  • Съгласие: Можем да разчитаме на Вашето съгласие да използваме личните Ви данни при определени обстоятелства, например за целите на директния маркетинг. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време чрез нашия портал за искане на данни или да изпратите имейл на info@skyrentacar.eu с „Поверителност“ в темата.

На кои трети страни прехвърляме Вашите лични данни и защо правим това?

Различни бизнес партньори участват в услугите, които предоставяме, и при определени обстоятелства ние прехвърляме вашите лични данни на трети страни. В повечето случаи просто споделяме вашите данни за резервация с бизнес партньори, които ни помагат да предоставим услугата, която заявявате. Също така споделяме Вашите данни с други трети страни, които могат да включват доставчици на платежни услуги, рекламни партньори, дъщерни дружества на корпоративното семейство skyrentacar.eu и филиали на групата за корпоративни резервации, както и, в някои случаи, официални органи. Това са основните причини, поради които ще споделяме информация за Вашите лични данни. Искате ли да научите повече?

  • Фирма / компании, които Ви предоставят автомобил под наем и / или свързани с отдаване под наем продукти и услуги: За да направим поръчка, трябва да изпратим съответните данни на компанията / компаниите, които предоставят автомобила и / или други свързани услуги (включително застраховка), които сте поискали. Тези данни могат да включват Вашето име, възраст, информация за контакт (имейл адрес, домашен адрес и телефонен номер), дата и място на раждане, данни за паспорт, данни за шофьорска книжка и всякакви предпочитания, които сте ни съобщили по време на резервацията. Ако има спор относно Вашата резервация, застрахователно покритие или какъвто и да е друг проблем с обслужването на клиенти, ще трябва да предоставим на наемащата компания известна информация относно процеса на резервация и предмета на спора. Това може да бъде копие от потвърждението на Вашата резервация, доказващо, че резервацията е действително направена, както и всякаква информация, свързана с Вашата жалба. Моля, имайте предвид, че всяка информация, която предоставяте директно на компанията / компаниите, които Ви предоставят превозното средство и / или продуктите, свързани с наема, ще се съхранява и използва в съответствие със собственото им известие за поверителност и условия.
  • Нашите бизнес партньори: Ние работим с бизнес партньори от цял ​​свят. Някои от тях предлагат или рекламират нашите услуги и помагат на други бизнес партньори да предлагат и рекламират свои собствени услуги, свързани с индустрията за отдаване под наем (включително застраховки). Когато направите поръчка на една от платформите на нашите бизнес партньори, те ни изпращат част от личните данни, които сте им предоставили. По същия начин ние изпращаме на тях някои от личните данни, свързани с Вашата резервация. Това им помага  да анализират например собствения си бизнес или да стартират своите програми за лоялност. Те също могат да Ви изпратят своите специални оферти, но само ако сте дали съгласието си да го направите. Ако бизнес партньор предоставя поддръжка на клиенти, ние ще им изпратим вашите данни за резервация, за да можете да получите необходимата поддръжка. Във всеки от тези случаи обработката на вашите лични данни се урежда от известията за поверителност на нашите бизнес партньори. Когато правите поръчка на уебсайта на бизнес партньор, моля, отделете малко време, за да прочетете тяхното известие за поверителност и да разберете как те обработват вашата лична информация. Когато закупите продукт или услуга, предоставени от един от нашите бизнес партньори, ние ще им изпратим Вашите лични данни, необходими за предоставянето на тези услуги. Освен това можем да обменяме информация за нашите потребители с бизнес партньори, за да открием / предотвратим измамна дейност, но само при стриктно искане.
  • Компетентни органи: Можем да прехвърляме Вашите лични данни на органи или разследващи органи, ако от нас се изисква да правим това по законен начин (или по какъвто и да е правен регламент). Тези изисквания включват съдебни решения, призовки и заповеди, получени в резултат на съдебни производства или наказателни разследвания. Можем също така да разкрием Вашата лична информация, ако е необходимо за предотвратяване, разкриване или преследване на престъпни действия. Може да се наложи да разкрием лична информация на компетентните органи, за да защитим нашите права или собственост и правата или собствеността на нашите бизнес партньори.
  • Доставчици на услуги на трети страни: Можем да използваме доставчици на услуги на трети страни, за да обработваме личните Ви данни от наше име и да подпомагаме предоставянето на нашите услуги. Например можем да ги използваме, за да се свържем с Вас или да изпратим информация за резервация от нашия партньор доставчик на транспортни услуги или да управляваме аспекти на нашия уебсайт, кол центрове или маркетингови дейности. Можем също така да използваме доставчици на услуги на трети страни за проучване на пазара и за откриване и предотвратяване на измами, включително услуги за борба с измамите. Тези трети страни са обвързани с изисквания за поверителност и не могат да използват Вашата лична информация за други цели.
  • Рекламни партньори: Можем да споделяме Вашия имейл адрес и друга лична информация с рекламни партньори на трети страни, за да гарантираме, че виждате подходящи реклами, когато продаваме нашите услуги чрез трети страни. Също така работим с рекламни мрежи на трети страни за популяризиране на услуги на други платформи и ангажираме агенции на трети страни да провеждат аналитични изследвания. Всички тези трети страни имат споразумения за поверителност, които забраняват използването на личните Ви данни за каквито и да било цели, различни от посочените по-горе. За повече информация относно персонализираните реклами и Вашите опции, моля, вижте как и защо използваме тези технологии? „Това е Ваш избор: Приемете или отхвърлете“ тук Декларация за бисквитки.
  • Доставчици на платежни услуги и други финансови институции: Ние също така работим с доставчици на платежни услуги на трети страни, за да осигурим процес на плащане или гаранция за плащане. Ако Вие (или собственикът на банковата карта, използвана за резервация) поискате възстановяване, може да се наложи да предоставим определени подробности за резервацията на доставчика на платежни услуги и съответната финансова институция. Това може да бъде копие от потвърждението на Вашата резервация или IP адреса, използван за резервация. Можем също да споделяме информация със съответните финансови институции, ако сметнем за необходимо, за да открием и предотвратим измамни дейности.

Прехвърлянето на лични данни съгласно настоящото известие за поверителност може да се извършва в чужбина, в страни, където законите за защита на данните са по-малко изчерпателни от Обединеното кралство или Европейския съюз. Когато се изисква от законодателството на Обединеното кралство, ние прехвърляме лични данни само на получатели, които осигуряват надеждна защита. В тази връзка е обичайна практика да сключвате договори, които да служат като потвърждение, че защитата на Вашите лични данни се извършва в съответствие със стандартите на Обединеното кралство и страните от Европейския съюз. Можете да поискате от нас да Ви предоставим копия от тези споразумения, като използвате данните за контакт по-долу.

Как използваме мобилни устройства?

Ние предлагаме безплатни приложения за редица мобилни устройства, както и версии на нашия редовен уебсайт, които са оптимизирани за мобилни устройства и таблети. Те събират и обработват Вашите лични данни по същия начин като нашите други платформи; те също Ви позволяват да намерите местното си местоположение под наем на базата на текущото Ви местоположение. Искате ли да знаете повече?

Ако се съгласите, можем да изпращаме push известия директно на Вашето мобилно устройство, за да не пропуснете важна информация за своята резервация. И накрая, ако ни предоставите достъп до местоположението на Вашето устройство или информация за контакт, може да предоставим допълнителни услуги, ако ги поискате. Вашето мобилно устройство ще бъде инструктирано да разреши push известия и да ни позволи достъп до този тип данни.

За да Ви предоставим по-добра услуга и по-подходящ маркетинг, можем да използваме действие, известно като „кръстосано проследяване на устройства“. Това означава, че виждаме как използвате своите платформи на множество устройства: можем например да комбинираме данни от Вашия мобилен телефон и домашния Ви компютър. Това е предмет за използването / неизползването на бисквитки (за повече информация относно бисквитките и подобни технологии вижте тук Декларация за бисквитки).

За да сме сигурни, че ще намерите предложенията в нашия бюлетин, които най-вероятно ще Ви заинтересуват, ние ще прегледаме извършените от Вас търсения и услугите, които резервирате на множество устройства, след като влезете в акаунта си. Ако не искате да правим това, просто излезте от акаунта си, преди да прегледате или се отпишете от нашия бюлетин.

Проследяването на множество устройства може също да означава, че докато използвате едно устройство, може да видите персонализирани реклами от много различни компании въз основа на своята активност на свързани устройства. NAI (Network Advertising Initiative) трябва да прекрати това действие, ако се откажете от програмата за поведенческо рекламиране на NAI (нашата Декларация за бисквитки ще Ви предостави необходимата връзка в „Това е Ваш избор: Приемете или откажете“). Моля, обърнете внимание: простото излизане от акаунта на потребителя няма да спре този процес.

Какви процедури използваме за защита и съхранение на личните Ви данни?

Нашите бизнес системи и процедури гарантират, че ще предприемем всички разумни стъпки, за да защитим Вашите лични данни и да ги защитим от всякакви злоупотреби или неоторизиран достъп в съответствие с британските и европейските закони за защита на данните. Също така прилагаме специални процедури и ограничения за сигурност (както технически, така и физически), които ограничават достъпа и използването на лична информация, която съхраняваме. Само упълномощен персонал може да има достъп до лични данни – дори и на тях е разрешено да го правят само по конкретни, обосновани причини.

Ние ще запазим Вашите данни, докато сметнем за необходимо, за да можете да използвате нашите услуги, както и за да Ви предоставяме нашите услуги, включително поддържане на Вашия акаунт (ако има такъв), да спазваме приложимите закони, да разрешаваме конфликти между партии и др., както и за воденето на нашия бизнес като цяло, включително откриване или предотвратяване на измами или други незаконни дейности. Това известие за поверителност се отнася за цялата лична информация, която събираме.

Как използваме личната информация на децата?

Ние не предоставяме услуги на деца под 18-годишна възраст и си запазваме правото да премахнем всяка информация, която можем да получим от дете под тази възраст. Може да получим информация за деца в определени ситуации, например при застрахователно събитие или спор за обслужване на клиенти. Ако това се случи, ние ще събираме и използваме тази информация само със съгласието на родителя или настойника на детето.

Как можете да контролирате личните данни, които сте ни предоставили?

Имате право, при спазване на определени законови изключения, да имате достъп, коригирате или изтривате всяка лична информация, която съхраняваме за Вас. Можете да използвате нашия портал за достъп до обекти на данни, за да приложите някое от тези права. Ако го направите, ние ще поискаме допълнителна информация, за да потвърдим Вашата самоличност, за да запазим Вашата информация в безопасност, и ще обработим заявката Ви в съответствие с приложимите закони за защита на данните в Европейския съюз. Можете да актуализирате или изтриете акаунта си по всяко време, като влезете в нашия уебсайт.

Когато направите поръчка или подадете заявка, ние питаме дали искате да участвате в получаването на маркетингови имейли. Можете да откажете получаването по всяко време, като кликнете върху опцията „отписване“ в някой от тези маркетингови имейли или като актуализирате настройките си за имейл във Вашия потребителски акаунт.

Кой е отговорен за обработката на лични данни на нашите платформи?

Ge 2 Group EOOD контролира обработката на лични данни на своите платформи. Ге 2 Груп ЕООД е частно дружество с ограничена отговорност, създадено в съответствие със законите на България. Неговите офиси се намират на адрес Варна Г. Попов 23. Ако имате въпроси, съмнения или оплаквания относно нашите дейности или това известие за поверителност, изпратете имейли на info@skyrentacar.eu, като посочите в темата „Поверителност“, а ние ние ще Ви отговорим възможно най-скоро. Можете също така да се свържете с местния орган за защита на данните. Що се отнася до поверителността, ние сме там, за да Ви изслушаме.

Правила за упражняване правата на субектите на лични данни

Настоящите правила („Правила“) определят условията и реда, по който физическите лица, чиито лични данни се обработват от “  ГЕ 2   Груп” ЕООД, могат да упражнят правата си съгласно законодателството за защита на личните данни.

Част 1: Общи принципи

  • “ ГЕ 2   Груп” ЕООД обработва и защитава личните данни, събрани при изпълнение на дейността ѝ, честно, законосъобразно и съобразно на целите, за които данните са събрани.

 

  • Служителите, които обработват лични данни за целите на осъществяване на дейността на ГЕ 2   Груп ЕООД, спазват следните принципи при обработване на лични данни:
  1. i) Личните данни се обработват законосъобразно и добросъвестно.
  2. ii) Личните данни се събират за конкретни, точно определени и законосъобразни цели и не се обработват допълнително по начин, несъвместим с тези цели.
  • iii) Личните данни, които се събират и обработват при управление на човешките ресурси, са съотносими, свързани със и ненадхвърлящи целите, за които се обработват.
  1. iv) Личните данни са точни и при необходимост се актуализират.
  2. v) Личните данни се заличават или коригират, когато се установи, че са неточни или непропорционални по отношение на целите, за които се обработват.
  3. vi) Личните данни се поддържат във вид, който позволява идентифициране на съответните физически лица за период не по-дълъг от необходимия за целите, за които тези данни са събрани.

 

  • Служителите, които обработват лични данни, преминават първоначално и периодични обучения за поверителност на данните и се запознават с приложимото законодателство.

Част 2: Дефиниции

Изброените по-долу дефиниции имат следното значение:

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;

„Приложимо законодателство“ означава  законодателство на Европейския съюз и на Република България, което е относимо към защитата на личните данни;

Профилиране“ означава всяка форма на автоматизирано обработване на лични данни, изразяващо се в използването на лични данни за оценяване на определени лични аспекти, свързани с физическо лице, и по-конкретно за анализиране или прогнозиране на аспекти, отнасящи се до изпълнението на професионалните задължения на това физическо лице, неговото икономическо състояние, здраве, лични предпочитания, интереси, надеждност, поведение, местоположение или движение;

„Субект на данни“ означава физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;

„Регламент (ЕС) 2016/679“ означава Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните), обнародван в Официален вестник на Европейския съюз на 4 май 2016 г.

Част 3: Права на субектите на лични данни

Субектите на лични данни имат следните права относно техните лични данни:

  1. i) Право на достъп;
  2. ii) Право на коригиране;
  • iii) Право на преносимост на данните;
  1. iv) Право на изтриване;
  2. v) Право на изтриване (право „да бъдеш забравен“);
  3. vi) Право да се иска ограничаване на обработването;
  • vii) Право на възражение срещу обработването на лични данни;
  • viii) Право на субекта на лични данни да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, независимо дали това обработване включва и профилиране.

Право на достъп

  • При поискване, “ ГЕ 2  Груп” ЕООД предоставя на субект на лични данни следната информация:
  1. i) информация дали “ ГЕ 2   Груп” ЕООД обработва или не обработва личните данни на лицето;
  2. ii) копие от личните данни на лицето, които се обработват от “ ГЕ 2   Груп” ЕООД, и
  • iii) обяснение относно обработваните данни

2.2. Обяснението по чл. 2.1.(iii) включва следната информация относно обработваните от “  ГЕ 2   Груп” ЕООД лични данни:

  1. i) целите на обработването;
  2. ii) съответните категории лични данни;
  • iii) получателите или категориите получатели, пред които са или ще бъдат разкрити личните данни, по-специално получателите в трети държави или международни организации;
  1. iv) когато е възможно, предвидения срок, за който ще се съхраняват личните данни, а ако това е невъзможно, критериите, използвани за определянето на този срок;
  2. v) съществуването на право да се изиска коригиране или изтриване на лични данни или ограничаване на обработването на лични данни, свързани със субекта на данните, или да се направи възражение срещу такова обработване;
  3. vi) правото на жалба до надзорен орган;
  • vii) когато личните данни не се събират от субекта на данните, всякаква налична информация за техния източник;
  • viii) съществуването на автоматизирано вземане на решения, независимо дали това обработване включва и профилиране, и информация относно използваната логика, както и значението и предвидените последствия от това обработване за субекта на данните;
  • ix) когато личните данни се предават на трета държава или на международна организация, субектът на данните има право да бъде информиран относно подходящите гаранции във връзка с предаването
    • Обяснението относно обработваните данни съдържа информацията, която “ ГЕ 2   Груп” ЕООД предоставя на субектите на данни посредством уведомления за поверителност.

 

  • При искане от субекта на лични данни, “ ГЕ 2   Груп” ЕООД може да предостави копие от личните данни, които са в процес на обработване.

 

  • При предоставяне на копие от лични данни, “ ГЕ 2   Груп” ЕООД не следва да разкрива следните категории данни:
  • i) лични данни на трети лица, освен ако същите не са изразили изричното си съгласие за това;
  • ii) данни, които представляват търговска тайна, интелектуална собственост или конфиденциална информация;
  • iii) друга информация, която е защитена съгласно приложимото законодателство

 

  • Предоставянето на достъп на субекти на лични данни не може да влияе неблагоприятно върху правата и свободите на трети лица или да доведе до нарушаване на нормативно задължение на “ ГЕ 2   Груп” ЕООД.

4.1. Когато исканията за достъп са явно неоснователни или прекомерни, особено поради своята повторяемост, “  ГЕ 2   Груп” ЕООД може да начисли разумна такса въз основа на административните разходи за предоставяне на информацията или да откаже да отговори на искането за достъп.

4.2. “  ГЕ 2   Груп” ЕООД преценява за всеки отделен случай дали дадено искане е явно неоснователно или прекомерно.

4.3. При отказ за предоставяне на достъп до лични данни, “  ГЕ 2   Груп” ЕООД аргументира отказа си и информира субекта на данни за правото му да подаде жалба до КЗЛД.

Право на коригиране

5.1. Субекти на данни могат да поискат личните им данни, обработвани от “  ГЕ 2   Груп” ЕООД, да бъдат коригирани, в случай че последните са неточни или непълни.

5.2. При удовлетворено искане за коригиране на лични данни, “  ГЕ 2   Груп” ЕООД уведомява другите получатели, на които са били разкрити данните (например държавни органи, доставчици на услуги), така че те да могат да отразяват измененията.

Право на изтриване (право „да бъдеш забравен“)

  • При поискване, “ ГЕ 2  Груп” ЕООД е длъжна да изтрие лични данни, ако е налице някое от следните основания:
  • i) личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • ii) субектът на данните оттегля своето съгласие, на което се основава обработването на данните, и няма друго правно основание за обработването;
  • iii) субектът на данните възразява срещу обработването и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • iv) субектът на данните възразява срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг;
  • v) личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • vi) личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение на “ ГЕ 2   Груп” ЕООД;
  • vii) личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество на деца по смисъла на член 8, параграф 1 от Регламент (ЕС) 2016/679

 

  • “ ГЕ 2  Груп” ЕООД не е задължена да изтрие личните данни, доколкото обработването е необходимо:
  • i) за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • ii) за спазване на правно задължение на “ ГЕ 2   Груп” ЕООД;
  • iii) по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве в съответствие с член 9, параграф 2, букви з) и и), както и член 9, параграф 3 от Регламент (ЕС) 2016/679;
  • iv) за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели съгласно член 89, параграф 1 от Регламент (ЕС) 2016/679, доколкото съществува вероятност правото на изтриване да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането на целите на това обработване; или
  • v) за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

Право на ограничаване на обработването

  • Субектът на данните има право да изиска ограничаване на обработването, когато се прилага едно от следното:
  • i) точността на личните данни се оспорва от субекта на данните; ограничаването на обработването се прилага за срок, който позволява на администратора да провери точността на личните данни;
  • ii) обработването е неправомерно, но субектът на данните не желае личните данни да бъдат изтрити, а изисква вместо това ограничаване на използването им;
  • iii) “ ГЕ 2   Груп” ЕООД не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но субектът на данните ги изисква за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
  • iv) субектът на данните е възразил срещу обработването на основание легитимния интерес на “ ГЕ 2   Груп” ЕООД и тече проверка дали законните основания на администратора имат преимущество пред интересите на субекта на данните.

 

  • “ ГЕ 2  Груп” ЕООД може да обработва лични данни, чието обработване е ограничено, само за следните цели:
  • i) за съхранение на данните
  • ii) със съгласието на субекта на данните;
  • iii) за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
  • iv) за защита на правата на друго физическо лице; или
  • v) поради важни основания от обществен интерес

 

  • Когато субект на данните е поискал ограничаване на обработването и е налице някое от основанията по чл. 7.1. по-горе, “ ГЕ 2   Груп” ЕООД го информира преди отмяната на ограничаването на обработването.

Правото на преносимост на данните

8.1. Субектът на данните има право да получи личните данни, които го касаят и които той е предоставил на “  ГЕ 2   Груп” ЕООД, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат.

8.2. При поискване, тези данни могат да бъдат прехвърлени на друг администратор, посочен от субекта на лични данни, когато това е технически осъществимо

8.3. Субектът на личните данни може да упражни правото на преносимост в следните случаи:

            i)        обработването се извършва въз основа на съгласието на субекта на личните данни;

ii)        обработването се извършва въз основа на договорно задължение;

iii)        обработването се извършва по автоматизиран начин.

8.4. Правото на преносимост не може да влияе неблагоприятно върху правата и свободите на други лица.

Право на възражение

  • Субектът на данните има право да възрази срещу обработване на негови лични данни от “ ГЕ 2   Груп” ЕООД, ако данните се обработват въз основа на едно от следните основания:
  • i) обработването е необходимо за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са предоставени на администратора;
  • ii) обработването е необходимо за цели, свързани с легитимните интереси на “  ГЕ 2   Груп” ЕООД или на трета страна;
  • iii) обработването на данни включва профилиране

 

  • “ ГЕ 2   Груп” ЕООД прекратява обработването на личните данни, освен ако не докаже, че съществуват убедителни законови основания за неговото продължаване, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

Право на възражение срещу лични данни за целите на директния маркетинг

10.1. Когато се обработват лични данни за целите на директния маркетинг, субектът на данни има право по всяко време да направи възражение срещу обработване на лични данни за тази цел, включително по отношение на профилиране, свързано с директния маркетинг.

10.2. Когато субектът на данни възрази срещу обработване за целите на директния маркетинг, обработването на личните данни за тези цели се прекратява.

Право на човешка намеса при автоматизирано вземане на решения

11.1. В случаите, когато “  ГЕ 2   Груп” ЕООД взима автоматизирани индивидуални решения, независимо дали тези решения са взети с помощта на профилиране, които пораждат правни последствия за физически лица или ги засягат в значителна степен по подобен начин, тези лица могат да поискат преразглеждане на решението с човешка намеса, както и да изразят гледната си точка.

11.2. “  ГЕ 2   Груп” ЕООД предоставя на физическите лица-обект на автоматизирано вземане на решения съществена информация относно използваната логика, както и  относно значението и предвидените последствия от това обработване за лицето.

Част 4: Ред за упражняване на правата на субектите на лични данни

12.1. Субектите на лични данни могат да упражнят правата съгласно тези Правила като подадат искане на упражняване на съответното право.

12.2. Искане за упражняване на правата на субектите на лични данни могат да бъдат подадени по следния начин:

  • i) По електронен път на следния имейл адрес ***
  • ii) На място в офис на “ ГЕ 2   Груп” ЕООД
  • iii) По пощата – на адреса на централният офис на “ ГЕ 2   Груп” ЕООД: ****

12.3. Искането за упражняване на права, свързани със защитата на личните данни, следва да съдържа следната информация:

  • i) Идентификация на лицето – име и ЕГН
  • ii) Контакти за обратна връзка – адрес, телефон, електронна поща
  • iii) Искане – описание на искането

12.3. “  ГЕ 2   Груп” ЕООД предоставя информация относно действията, предприети във връзка с искане за упражняване на правата на субектите, в срок от един месец от получаване на искането.

12.4. При необходимост този срок може да бъде удължен с още два месеца, като се взема предвид сложността и броя на исканията от определено лице. “  ГЕ 2   Груп” ЕООД информира лицето за всяко такова удължаване в срок от един месец от получаване на искането, като посочва и причините за забавянето.

12.5. “  ГЕ 2   Груп” ЕООД не е задължен да отговори на искане, в случай че не е в състояние да идентифицира субекта на данните.

12.6. “  ГЕ 2   Груп” ЕООД може да поиска предоставянето на допълнителна информация, необходима за потвърждаване на самоличността на субекта на данните, когато са налице основателни опасения във връзка със самоличността на физическото лице, което подава искане.

12.7. Когато искането е подадено с електронни средства, по възможност информацията се предоставя с електронни средства, освен ако субектът на данни не е поискал друго.

Copyright © 2006-2020. Powered by Sky Rent A Car. All rights reserved .